Krombacher Gruppe ökade sin försäljning med 1,2 procent under 2019. Den största ökningen står dock alkoholfria drycker för.

Under 2019 sålde Krombacher Gruppe totalt 7 591 miljoner hektoliter av sina drycker. Intäkterna ökade med 1,4 procent till 862,1 miljoner euro. Försäljningen av Krombachers ölprodukter uppgick till 6 011 miljoner hektoliter, vilket dock är en minskning med 0,2 procent jämfört med året innan. Den dryck som drog upp den totala försäljningen mest var Schweppes, som ökade med 8,3 procent i Tyskland och såldes i drygt 1,2 miljoner hektoliter.

Stephan Maubach, försäljningschef, Helmut Schaller, teknisk chef och Uwe Riehs, marknadschef gläds åt ett nytt rekordår (foto: Krombacher).

Ölförsäljningen innebär att Krombacher behåller platsen som Tysklands största ölmärke. Flaggskeppet Krombacher Pils har en stor och lojal kundskara och ölet har också belönats för sin ekologiska hållbarhet. Även den alkoholfria pilsnern är marknadsledande i Tyskland. Vid sidan av de klassiska alkoholfria ölen, har produktserien Krombacher 0,0% också etablerat sig starkt på marknaden. Under 2019 lanserades en grapefrukt-vetemix, som ett komplement till Krombacher 0,0% Pils, Weizen och Radler.

Den vanliga Krombacher Radler behåller sin position som tyskarnas favoritradler. Under 2020 kommer bryggeriet dessutom lansera flera nya ölblandningar, bland annat Krombacher Limobier som består av 70 procent citronläsk och 30 procent pilsner. Alkoholhalten hamnar på lättdruckna 1,5 procent. En annan, helt alkoholfri, storsäljare är läsken Krombacher Fassbrause, som fortsätter växa. Under 2019 tillkom bland annat den nya smaken mango.

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal, Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina, Vitamalz och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.