Kulmbacher lägger ner dotterbryggeriet Scherdel i slutet av nästa år. Bakom beslutet ligger ekonomiska skäl i form av höga kostnader för energi, råvaror och arbetskraft i kombination med en sjunkande ölkonsumtion.
Kulmbacher Gruppe räddade Scherdel Brauerei från konkurs 2003 och har hållit produktionen i bayerska Hof vid liv sedan dess. Under de två årtionden som förflutit har dock försäljningen av Scherdels öl halverats, vilket gör att bryggeriet inte utnyttjar mer än hälften av sin produktionskapacitet på 100 000 hektoliter. Kulmbachers ledning har därför kommit fram till att det inte längre är ekonomiskt hållbart att fortsätta verksamheten, skriver Inside Beer.

Stängningen av Scherdel sker i slutet av 2026. De 35 anställda som berörs kommer erbjudas andra tjänster inom Kulbachergruppen eller få hjälp med att hitta nytt jobb någon annanstans. Två bryggar- och mältarlärlingar får avsluta sina utbildningar på andra bryggerier inom koncernen. Produktionen av den öl som i dag bryggs i Hof flyttas till Sternquell Brauerei i Neuensalz i Sachsen, där det även fortsättningsvis kommer bryggas under märket Scherdel enligt originalrecepten. Samarbeten med restauranger, butiker och festivaler fortsätter också.
