Det
lilla Münchenbryggeriet Giesinger Bräu blir större. I slutet av nästa år börjar
byggandet av deras andra bryggeri i stadsdelen Milbertshofen.
Så här ska det nya bryggeriet se ut när det är klart (foto: Aurelis Real Estate).
Byggstarten av Giesinger Bräus nya bryggeri är planerad till november nästa år,
rapporterar flera Münchentidningar. Den 4 700 kvadratmeter stora anläggningen
kostar femton miljoner euro att bygga och uppförs av Aurelis Real Estate, som sedan hyr ut den till Giesinger. Med det nya
bryggeriet kan Giesinger Bräu öka sin totala produktion till 32 000
hektoliter, varav åttio procent bryggs i den nya anläggningen.
Bryggeriet
i Giesinger Berg nådde sin
maximala kapacitet på 12 000 hektoliter öl, eller 2,4 miljoner flaskor,
redan 2016. Det gamla bryggeriet kommer att finnas kvar som ett komplement till
den nya anläggningen i Milbertshofen. De 20 000 hektoliter som kommer
bryggas där motsvarar cirka fyra miljoner flaskor årligen.
Münchens borgmästare Josef Schmid, bryggerichef Steffen Marx och Aurelis vd
Stefan Wiegand skålar för det nya bryggeriet (foto: Aurelis Real Estate).
Det
nya bryggeriet innebär också att
Giesinger kan minska sin klimatpåverkan. Som det är nu bryggs ölen i Giesinger
Berg, för att sedan fem gånger i veckan transporteras till Eitting en timmes
resväg bort. Där hälls ölet på flaskor och förpackas i lådor innan det körs
tillbaka till München. Bryggerichef Steffen Marx tror att man kommer kunna
halvera sin energiförbrukning när det nya bryggeriet invigs i slutet av 2019.
För att delfinansiera projektet har Giesinger Bräu startat en
crowdfunding-kampanj, som hittills har dragit in 650 000 euro.