För första gången öppnar en helt alkoholfri ölträdgård i München. Under torsdagen slår Die Null upp portarna på Karl-Stützel-Platz vid Alter Botanischer Garten i ett försök att göra platsen tryggare och mer inbjudande.

Området runt Münchens centralstation, som bland annat omfattar Karl-Stützel-Platzoch Alter Botanischer Garten, har länge brottats med droger och kriminalitet. Därför pågår nu ett arbete med att göra platsen tryggare, där den alkoholfria ölträdgården Die Null spelar en av rollerna. Enligt de krögare som är inblandade i satsningen handlar ölträdgårdskultur nödvändigtvis inte om alkohol, utan om att vara tillsammans i en trevlig utomhusmiljö. Därför kan Die Null betraktas som en traditionell ölträdgård, säger man till Süddeutsche Zeitung.

Den 18 juli öppnar Münchens första helt alkoholfria ölträdgård (foto: Bayerischer Brauerbund).

I likhet med andra ölträdgårdar är det även tillåtet att ta med egen mat till Die Null. Skillnaden är att det endast serveras alkoholfri öl, mocktails, juice och andra alkoholfria drycker. Utöver mat och dryck kan gästerna även ta del av ett gediget kulturutbud med uppträdanden från såväl band som körer och soloartister. Dessutom kommer det anordnas danskvällar och ungdomsfester – allt med fritt inträde. Die Null öppnar torsdagen den 18 juli i närvaro av Münchens borgmästare Dieter Reiter och har sedan öppet till och med den 15 september.