Allgäuer Brauhaus ökade sin ölförsäljning med 11,2 procent under 2023. Detta trots att ölförsäljningen i Tyskland som helhet minskade med 4,2 procent och i Bayern med 3,2 procent under samma period.

Enligt Allgäuer Brauhaus vd Heinz Christ är det framför allt ölmärkena Allgäuer Büble och Oberdorfer Helle som bidrar till bryggeriets goda fjolårsresultat, även om man inte redovisar siffror för de enskilda märkena. Statistik från datamätningsföretaget Nielsen avslöjar dock att Allgäuer Büble växte med 5,5 procent till 164 000 hektoliter i detalj- och livsmedelshandeln under 2023. Oberdorfer Helle, som lanserades 2020, växte i sin tur med hela 47 procent till cirka 82 000 hektoliter, skriver Getränke News.

Allgäuers vd Heinz Christ och Guido Mockel, talesperson för Radeberger Gruppe, skålar för fjolåret (foto: Allgäuer Brauhaus).

Innan coronapandemin växte Allgäuer Brauhaus med tvåsiffriga procenttal varje år och tycks nu vara tillbaka på det vinnande spåret. I pengar räknat ökade bryggeriets intäkter under 2023 med 13,4 procent och uppgick till närmare fyrtio miljoner euro. Dagens Allgäuer Brauhaus grundades formellt 1911, även om rötterna går att spåra tillbaka till 752 och klostret i den bayerska orten Kempten. Sedan 2003 ingår bryggeriet i Radeberger Gruppe, som är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe.