Med Tscharlie’s på Lindwurmstrasse 42 har München fått ett helt nytt krogkoncept. För första gången kan ölälskare i den bayerska huvudstaden dricka Löwenbräu direkt från tank.

Att servera öl direkt från tank på krogen har länge varit vanligt i bland annat Tjeckien. Konceptet börjar nu även sprida sig över Tyskland och senast ut att införa det är AB Inbev med sin bar Tscharlie’s, bara ett stenkast från festplatsen Theresienwiese i München. Ovanför baren hänger här tre ståltankar fyllda med Löwenbräu Original Hell. Till detta kan de 42 gäster som får plats i den intima lokalen avnjuta bayerska delikatesser som rökt skinka, ost, korv, köttfärslimpa och inlagda grönsaker, enligt About Drinks.

Med Tscharlie’s har München fått ett helt nytt krogkoncept (foto: AB Inbev Deutschland/Jonas Nefzger).

Den nya bryggeribaren drivs av Franz Schmuck, som härstammar från den familj som i över fyrtio år med stor framgång drivit restaurangen Zum Dürnbräu i centrala München. Som infödd Münchenbo har Franz Schmuck gjort sig känd som en kreativ krögare, som lägger stor vikt vid kvalitet, upplevelse, underhållning och att hantera öl på allra bästa sätt. Eftersom ölen på Tscharlie’s kommer direkt från tank behöver ingen extra kolsyra tillsättas.

Anheuser-Busch Inbev Deutschland är ett dotterbolag till världens största bryggerikoncern. Med varumärken som Becks, Franziskaner, Spaten, Löwenbräu och Corona är man i dag den näst största bryggerigruppen på den tyska marknaden. AB Inbev sysselsätter cirka 2 000 personer på fyra orter i Tyskland. Huvudkontoret ligger i Bremen.