För åttonde gången har de tyska mästerskapen för hobbybryggare avgjorts i Stralsund. Florian Nahrwold från Hamburg var den som bäst behärskade årets ölstil och som därmed kan titulera sig Tysklands bästa hobbybryggare 2024.

Florian Nahrwold fick lyfta bucklan inför 800 entusiastiska ölälskare, som hade samlats i Störtebeker Brauquartier i Stralsund den gångna helgen. I konkurrens med 200 andra bryggare var det hans tolkning av en belgisk blond som bäst föll en expertjury på läppen i ett blindtest. Ölet beskrivs ha en somrig friskhet och harmonisk balans mellan fruktiga och kryddiga toner. Ölets kvalitet överraskade många i juryn, då belgisk blond är en erkänt utmanande ölstil för de flesta hobbybryggare. Silvermedaljen kammades hem av  Florian Rothballer från Erdweg, medan Adrian Ratanski, även han från Hamburg, slutade trea, skriver Störtebeker i ett pressmeddelande.

Florian Nahrwold från Hamburg är Tysklands bästa hobbybryggare 2024 (foto: Störtebeker Braumanufaktur).

Vid sidan av den officiella tävlingen om att brygga den bästa belgiska blonden, anordnades också en stor festival med fokus på kreativa öl. Här var det bara fantasin som satte gränsen. Bland de närmare 100 öl som presenterades fanns allt från klassiska stilar som berliner weisse till mer udda kreationer som mojitoale, gose med vilda bär och ipa med rosmarin. Besökarna fick också rösta på sitt favoritöl. Flest röster fick ett suröl med passionsfrukt, guava och vanilj, som skapats av ”Hopfengärtnern” Gregor Gärtner och Luise Redetzky från Hannover.