Mitt i den smärre kris som präglar tysk bryggerinäring finns det vissa ljuspunkter. Den 3 maj öppnar ett nytt bryggeri i nyrenoverade lokaler i Bad Staffelstein i Oberfranken. Förhoppningen är att Bad Bräu ska skänka lite nytt liv till den lilla staden.
Renoveringsarbetet pågår för fullt på Bahnhofstrasse 33 i Bad Staffelstein. Om allt går enligt plan slår Bad Bräu upp portarna till sitt nya bryggeri med tillhörande restaurangdel den 3 maj. Bakom projektet står Thomas Ban, som fram till nu huvudsakligen bryggt öl i liten skala som hobby. Eftersom det nya bryggeriet har en kapacitet på 3 500 liter har han också tagit hjälp av två mer erfarna bryggare i form av en bryggmästare och en gesäll, skriver webbplatsen Infranken.de.
Bad Bräus restaurang kommer ha ett trettiotal sittplatser inomhus, från vilka gästerna även kan se bryggarna ”in action” i det öppna brygghuset. Ölen som serveras kommer i första hand vara det egna husölet, en klassisk bayersk helles. Under vintersäsongen ska även ett bocköl finnas på menyn. Utöver detta erbjuds också andra drycker för att skölja ned maten, som primärt utgörs av kalla snacktallrikar. En stor invigningsfest är planerad till den 3 maj och den ordinarie verksamheten startar den 7 maj. Bad Bräu kommer då ha öppet mellan klockan 12.00 och 22.00 onsdag till måndag.