Strax innan sin 60-årsdag lämnar Georg VI Schneider över styret av familjebryggeriet Schneider Weisse till sin son – Georg VII Schneider. 29-åringen har varit en del av ledningsgruppen sedan december 2022. 

Förutom att ha studerat företagsekonomi i såväl Tyskland som utomlands, är Georg Schneider VII även utbildad bryggmästare. Praktisk erfarenhet i det sistnämnda yrket har han bland annat fått genom att arbeta på flera internationella bryggerier. Den kunskapen har han tagit med sig in i familjeföretaget Schneider Weisse, där han sedan 2022 varit med om att på olika sätt modernisera verksamheten. Bland annat har han medverkat till att införa ett nytt IT-system och ett nytt system för inventering, skriver Getränke News.

Georg VII Schneider är den sjunde generationen att leda Schneider Weisse (foto: mittelbayerische.de/skärmdump).

Den unge Georg Schneider rivstartar sin tid som vd med att lansera ett nytt öl. Det kommer ut i handeln i maj och är ett ofiltrerat veteöl, som kommer att ersätta den gamla Helle Weisse (TAP 1). Det nya ölet ska framför allt marknadsföras mot de yngre ölkonsumenterna och kommer säljas i den klassiska euroflaskan. Lanseringen sker med en riksomfattande kampanj, där de 10 000 första flaskorna sponsras av bryggeriet; kunder som laddar upp sina kvitton får pengarna tillbaka.

Schneider Weisse G. Schneider & Sohn grundades 1872 av Georg Schneider. Han var den första icke-adliga person (borgare) som fick tillstånd av Bayerns kung Ludwig II att brygga veteöl. Därmed kan man också titulera sig Bayerns äldsta veteölsbryggeri. Det första bryggeriet låg i Münchens gamla stadsdel Altstadt på gatan Tal 7. 1944 förstördes det dock i allierade bombangrepp och 1946 flyttades bryggeriet till dagens läge i Kelheim. Företaget förknippas dock fortfarande starkt med München, där man har sin restaurang Schneider Bräuhaus im Tal (eller Weisses Bräuhaus). I alla år har bryggeriet varit i familjen Schneiders ägo i rakt nedstigande led på den manliga sidan.