Kunzmann Weinkellerei i Dasing planerar att ta över Brauerei Hutthurm i Niederbayern. Därigenom hoppas Kunzmann kunna utöka sin produktionskapacitet. Förhandlingar pågår med Hutthurms nuvarande ägare.

Kunzmann Weinkellerei växer snabbt, vilket gör att man nu närmar sig kapacitetstaket för sin buteljeringsanläggning i bayerska Dasing. Genom att överta Brauerei Hutthurm hoppas man kunna lägga till en andra produktions- och logistikanläggning från och med januari 2025 och därmed förebygga uppkomsten av flaskhalsar i leveranserna. Ett sammangående kommer också stärka kompetensen inom Brauerei Hutthurm och bidra till en större ölproduktion, säger företrädare för Kunzmann till Getränke News.

Brauerei Hutthurm i Niederbayern kan tas över av Weinkellerei Kunzmann (foto: beertasting.com).

Brauerei Hutthurms rötter går tillbaka till 1570-talet, men sedan 1914 ägs bryggeriet av Raiffeisenbank i distriktet Passau-Nord. På grund av minskad ölkonsumtion letar banken efter en strategisk samarbetspartner för att kunna utnyttja produktionskapaciteten till fullo och ge de 66 anställda nya perspektiv. Bankens ledning är också positiv till de möjligheter som ett samgående med Kunzmann skapar. Den senaste tiden har bryggeriet producerat 65 000 hektoliter öl och haft intäkter på 7,4 miljoner euro. Förutom öl producerar Hutthurm även läskedrycker och buteljerar källvatten.

Kunzmann Weinkelleri grundades i Augbsurg 1956 av Rudolf Kunzmann som Tysklands första tillverkare av glühwein, den tyska motsvarigheten till vår glögg. I dag har företaget 93 anställda i Dasing, där man årligen fyller cirka 55 miljoner återanvändbara och åtta miljoner engångsflaskor. Sortimentet består av glühwein, italienska viner, spritzer, fruktviner, mineralvatten och fruktdrycker.