Ett av Tysklands mer innovativa bryggerier, Cambia Bavaria, bygger sitt tredje bryggeri. Det ska ligga i Seeon, strax norr om sjön Chiemsee i södra Bayern. Öppningen är planerad till våren eller sommaren i år.

Bryggeriet kommer att ha en kapacitet på 40 hl och kommer även innehålla ett utställningsrum för företaget som tillverkar bryggutrustningen – BrauKon. Det kommer även finnas en shop och en servering, där Cambas alla öl kan provas eller köpas med hem. I planerna finns också ett eget jästlaboratorium samt speciella gångar, där besökarna själva kan gå på upptäcktsfärd genom bryggeriet.

Sedan tidigare har Camba ett 10 hl bryggeri i Truchtlaching, som ligger fyra kilometer från det nya bryggeriet samt en bryggerirestaurang i Gundelfingen. Båda dessa anläggningar kommer att finnas kvar.

Camba Bavaria startade 2008 som ett testbryggeri för BrauKon GmbH – en av världens största leverantörer av bryggeriutrustning. Sedan starten har bryggeriet tagit fram ett femtiotal öl, allt från klassiska bayerska veteöl till fruktiga pale ales och imperial stouts lagrade på konjaksfat. Namnet Cambia kommer från tiden då Truchtlaching var en celtisk bosättning; det är det celtiska ordet för bryggkärl. Bavaria kommer så klart från att bryggeriet ligger i Bayern.