Bayerskt öl säljer mer
Under 2015 ökade bryggerierna i Bayern sin försäljning med 2,5 procent jämfört med året innan. Totalt såldes 23,7 miljoner hektoliter bayerskt öl i och utanför Tyskland. Det är 576 000 hektoliter mer än under 2014. Räknar man dessutom in alkoholfritt öl, så uppgick försäljningen till hela 25,5 miljoner hektoliter. Det mesta dricks upp i Bayern och övriga Tyskland, men cirka 4,9 miljoner hektoliter exporteras. Det motsvarar 20,7 procent av den totala tyska ölexporten, vilket är nytt rekord.
– En lyckad start på 500-årsfirandet av Reinheitsgebot, konstaterade bayerska bryggeriförbundets president Friedrich Düll vid en presskonferens i München på torsdagen.

(Foto: Bayerische Brauerbund e.V.)

Världens bästa öl i München
Mellan den 26 och 28 februari är München värd för mässan Braukunst Live. På Münchner MVG Museum möts bryggerier, bryggare och ölälskare. Under mässan presenterar över hundra utställare sina produkter och nyheter. Det utlovas något för alla, oavsett om du är traditionalist eller revolutionär, etablerad eller ny i branschen.

Fotoutställning med renhetslagens väktare
Mer München. Mellan den 12 och 18 februari uppmärksammas 500-årsjubileet av Reinheitsgebot med en fotoutställning i Alte Kongresshalle på Theresienhöhe 15. Under rubriken ”Wächter des Reinheitsgebotes” (”Reinheitsgebots väktare”), visas cirka hundra fotografier i storformat föreställande brygder, bryggare och bayerska ölpersonligheter.