Stadtwaldhaus i Krefeld är den vackraste ölträdgården (Biergarten) i Tyskland. I alla fall enligt besökarna på mat- och dryckesportalen Falstaff.de. I en omröstning fick serveringen i Niederrhein 45,86 procent av rösterna.

Stadtwaldhaus är Tysklands vackraste ölträdgård (foto: Wikipedia).

Stadtwaldhaus är ett populärt turistmål där det finns mycket att göra. Det går att ro i den lilla dammen, sitta och steka i en solstol eller slå sig ner på en bänk och njuta av alla kulinariska läckerheter som erbjuds. I omröstningen som startade den 23 maj fick den populära ölträdgården närmare 5 000 röster.

God tvåa i omröstningen blev Bräustüberl i bayerska Tegernsee med 36,92 procent av rösterna. Sedan var det ett stort hopp till bronsmedaljören Op de Hüh i Bad Honnef, som fick 6,33 procent.

Redan 1902 öppnade en servering i parken Stadtwald i Krefeld, då under namnet Waldschänke. Byggnaden uppfördes i den då populära och romantiska slottsstilen. När en utbyggnad av serveringen och den omgivande parken togs i bruk 1911 hade även en ölträdgård tillkommit. Efter andra världskriget återöppnades restaurangen under namnet Stadtwaldhaus. Genom åren har byggnaden genomgått flera renoveringar och moderniseringar, något som pågår än i dag.

Resultatet i sin helhet
1. Stadtwaldhaus, Krefeld (Nordrhein-Westfalen), 45,86 %
2. Bräustüberl, Tegernsee (Bayern), 36,92 %
3. Op de Hüh, Bad Honnef (Nordrhein-Westfalen), 6,33 %
4. Pratergarten, Berlin, 4,92 %
5. Seehaus im Englischer Garten, München (Bayern), 2,36 %
6. Werners Hotel & Restaurant, Fürth (Bayern), 2,21 %
7. Kupferkanne, Kampen, Sylt (Schleswig-Holstein), 0,47 %
8. Biergarten auf dem Süllberg, Hamburg, 0,42 %
9. Hafenhalle, Konstanz (Baden-Württemberg), 0,30 %
10. Schillergarten, Dresden (Sachsen), 0,20 %

De som röstade svarade på frågan ”Vilken är den vackraste ölträdgården (Biergarten) i Tyskland?”