I samband med årets Stockholm Beer & Whisky Festival har det delats ut flera priser till tyska öl. I exempelvis veteölskategorin blev det en tysk trippel på prispallen.

I sedvanlig ordning har festivalens bästa öl prisats under Stockholm Beer & Whisky Festival, som avslutas i dag. Flera medaljer har hamnat i tyska händer. Allra bäst har det gått i kategorin Veteöl, där guldet går till Schneider Weisses mäktiga Aventinus Eisbock. Silvermedaljen går till världens äldsta bryggeri, Weihenstephaner, och deras vetebock Vitus. Trippeln fullbordas av Franziskaners Hefeweizen, som får en bronspeng.

Festivalens bästa veteöl kommer från Schneider Weisse (foto: beerconnoisseur.com).

I kategorin Traditionell ljus lager i centraleuropeisk stil blir det guld till Flensburger Brauereis Frühlingsbock. Här hämtas även ett brons hem till Tyskland via Jever Pilsener.

Guld blir det också till Brauerei Hellers Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen i kategorin Halvmörk och mörk lager. Silvret i denna kategori tilldelas Brauerei Ayingers dubbelbock Celebrator.

Till sist kammar ett tyskt bryggeri även hem en medalj i kategorin Lågalkoholöl <3,5 %, där en silvermedalj går till Ünn IPA från Hamburgbryggeriet Kehrwieder Kreativbrauerei.

En guldmedalj hamnar hos Brauerei Heller i Bamberg (foto: doctorale.com).