2017 var ännu ett bra år för Neumarkter Lammsbräu. Försäljningen ökade med 4,7 procent till 24,3 miljoner euro, att jämföra med 23,2 miljoner euro året innan.

Trots att den tyska ölmarknaden sviktar lyckades Neumarkter Lammsbräu öka sin försäljning av ekologiska öl med 8,8 procent till 94 168 hektoliter förra året (2016 såldes 86 548 hektoliter). När det gäller alkoholfria öl såldes 56 304 hektoliter, vilket är en ökning med 5,5 procent jämfört med året innan. Räknar man alla drycker i sortimentet sålde Oberpfalz-bryggeriet totalt 216 638 hektoliter, en ökning med närmare tio miljoner hektoliter från 2016. Förutom öl gör bryggeriet såväl läsk som mineralvatten.

Susanne Horn, högre representant på Neumarkter Lammsbräu, är nöjd med 2017 års resultat (foto: Neumarkter Lammsbräu).

Nyligen presenterade Lammsbräu dessutom två nya öl, som kommer att släppas i år: Lammsbräu Zwickl, ett underjäst och ofiltrerat öl samt säsongsprodukten Lammsbräu Weisse & Grapefruit, ett alkoholfritt veteöl med grapefrukt. Dessutom kommer Lammsbräu Alkoholfrei på halvlitersflaska. Det innebär att bryggeriets sortiment nu består av nitton ekologiska öl, inklusive sex alkoholfria sorter och en säsongsspecial samt tre glutenfria ekologiska specialöl. Dessutom kommer bryggeriet med ett nytt utseende på sina ölflaskor; etiketternas färger, typsnitt, logotyp och design har ändrats.

Två nya öl, och en läsk, kommer att släppas i år (foto: Neumarkter Lammsbräu).

Under 2017 fortsatte Lammsbräu också sitt arbete med att modernisera anläggningen i Neumarkt. Framför allt har man gjort stora investeringar för att öka energieffektiviteten, bland annat genom att installera två nya gasvattenvärmare och en gasturbin. Dessa står för huvuddelen av bryggeriets uppvärmning och ersätter den tidigare oljebaserade uppvärmningen. De förser också såväl brygghus som mältningsanläggning med energi. Företaget försöker också öka sin användning av hållbara och ekologiska råvaror i sin läsk. Till ölet används redan enbart ekologiska råvaror och Lammsbräu utsågs förra året till Bayerns bästa ekobryggeri.