Stone Brewings andra ölställe i Berlin är nu öppet. Stone Brewing Tap Room ligger på Oderberger Strasse i Prenzlauer Berg och erbjuder 27 öl på fat, internationell street food och frukost hela dagen.

Stone Brewing blev i september 2016 det första amerikanska hantverksbryggeriet som byggde ett eget bryggeri i Europa. Stone World Bistro & Gardens i Mariendorf blev snabbt populär bland den tyska huvudstadens ölälskare, men upplevs ligga lite avsides och svårtillgängligt. Det nya stället Stone Tap Room i Prenzlauer Berg är mer centralt beläget och erbjuder en mer intim känsla.

Lokalbryggd Stone-öl och rejäla pastramimackor finns på menyn (foto: Stone Brewing).

Dryckeslistan omfattar inte mindre än 27 olika öl på fat, bland annat de sorter som Stone brygger i Berlin:

· Stone IPA
· Stone Go To IPA
· Stone Ripper Pale Ale
· One Stone Ruination Double IPA
· Stone White Ghost Berliner Weisse
· Arrogant Bastard Ale
· Stone Brewing – Berlin Pilot Series Beers

Dessutom finns utvalda öl från Stones bryggerier i San Diego, Napa och Richmond. Utöver detta tillkommer en gästlista med öl från lokala och internationella hantverksbryggerier. Gäster som hellre vill dricka de Berlin-bryggda ölen hemma eller i en närbelägna Mauerpark, kan ta med sig en nyfylld growler.

I den 100 kvadratmeter stora lokalen finns det ett sextiotal sittplatser inomhus och mer än sjuttio platser i gatubaren och på terrassen. På menyn finns internationella street food-specialiteter som pastramimackor, lök- och jalapeno-quiche, pulled pork, soppor och tacos. För morgontrötta gäster serveras det frukost hela dagen.

Fakta Stone Tap Room
Adress: Oderberger Strasse 15
Ta sig dit: Tunnelbana U2 (station Eberswalder Strasse) och spårvagn M10 till Friedrich Ludwig Jahn Sports Park eller spårvagn 12/M1 till Schwedter Strasse.
Öppettider: Söndag-onsdag 10:00-24:00, fredag-lördag 10:00-01:00