Sachsens huvudstad Dresden är kanske inte känd för att ha många ställen där det går att dricka bra hantverksöl. Men nu ska det bli ändring på det. Braufactum startar nu sin andra öl-hotspot tillsammans med matleverantören BMB Gruppe.

Det är vid den historiska Altmarkt i centrala Dresden som Frankfurtbryggeriet Braufactum och gastronomispecialisterna BMB Gruppe från Berlin tillsammans öppnar en högborg för bra öl och god mat. Det blir därmed det andra öl- och matstället som Braufactum öppnar. Det första ligger vid Alexanderplatz i den tyska huvudstaden Berlin, där de två aktörerna visat att konceptet med karaktärsfulla öl och grillad mat av hög kvalitet verkligen går hem hos tyskarna.

Välgjord hantverksöl och grillat av hög kvalitet erbjuds numera i Dresden (foto: Braufactum).

Braufactum Dresden
kommer
precis som systerstället i Berlin erbjuda experimentella öl från bryggerier i såväl Tyskland som andra europeiska länder. Gästerna kan välja öl från inte mindre än 32 kranar fördelade på två barer. Förutom Braufactums egen öl, kommer det att finnas alternativ från bryggerier som Firestone Walker, Palm & Boon och Birrificio Italiano. Till detta serverar man BMB:s läckra hamburgare och annat grillat i den 500 kvadratmeter stora, men ändå mysiga restaurangen i två plan. Inomhus finns det 250 platser och utomhus ytterligare 200.

Braufactum startades 2009 i Frankfurt. I dagsläget har man arton olika öl till försäljning i drygt 1 100 butiker och 200 restauranger runt om i Tyskland samt i cirka 100 barer på rederiet Aidas kryssningsfartyg. Ägarna till det Berlinbaserade BMB Gruppe lärde känna varandra för sjutton år sedan. I dag samarbetar företaget med nitton restauranger och driver dessutom en fullservice cateringverksamhet och egen tillverkning. Bland annat förser man alla sina restauranger med egengjorda bakverk och glass.