Jul- och nyårshelgerna är över och det är dags att ta itu med det nya året.
Det bayerska bryggeriet Camba Bavaria gör det med att möblera om i sitt
ölsortiment.

Planerandet har pågått i några
månader och nu lagom till starten av 2019 är gänget bakom Camba Bavaria
redo att berätta om nyheterna i sitt sortiment. Den första förändringen är att
man i sitt sortiment med internationella ölstilar väljer att satsa på endast
åtta ölsorter, som kommer bryggas året runt: Hopla (India style lager), 4
Sessions
(session-IPA), Dark Side
(schwarzbier), Pale Ale, Amber Ale, Hop Gun (brown ale), IPA
och Black Shark (black IPA). I och
med detta väljer bryggeriet att fokusera på de öl som är mest populära på
marknaden.

Camba Bavaria begränsar sitt sortiment inför det nya året (foto: Camba Bavaria).

I det traditionella sortimentet kvarstår sex välbekanta öl (Dunkel,
Hell, Jager Weisse, Märzen, Weissbier och Wilderer Weisse). Den enda förändringen är att Simcoe Weisse byter namn till Jager
Weisse
, för att minska risken att den blandas ihop med andra produkter. Tillsammans
med Wilderer Weisse kommer den även
bilda en ”jaktrelaterad” duo. Som komplement till dessa året runt-sorter,
kommer Camba Bavaria även att brygga fyra säsongsöl. Det innebär bland annat
att veteölet Nelson nu endast kommer
att bryggas under våren. Övriga säsongsöl blir dubbelbocken Mastrobator (mars), festölet Die Therese (september) och pilsnern Paragraph 14 (december).

Camba annonserar också för att det kommer bli en och annan överraskning i besökscentret under 2019
och lovar att återkomma med mer information inom kort. Redan nu bör dock alla
fans av bayersk hantverksöl boka in den 6-7 april, då det vankas vårfestival på
bryggeriet.