Veltins förlänger det samarbetsavtal som tecknades med VFL Wolfsburg 2013 med ytterligare tre år. Bryggeriet har stöttat Bundesligalaget även när det gått trögt sportsligt och nu ser parterna fram emot att tillsammans möta ett nytt årtionde.

Det långsiktiga samarbetsavtalet mellan Veltins och VFL Wolfsburg inkluderar inte bara reklamplatser och ömsesidigt användande av varandras logotyper i marknadsföringssyfte. Det omfattar även gemensamma PR-insatser och aktiviteter för fotbollsfansen i samband med matcherna. Avtalet ger Wolfsburg mer långsiktig stabilitet och låter samtidigt Veltins marknadsföra sig på ett målinriktat och optimalt sätt, säger de två i ett gemensamt pressuttalande.

VFL Wolfsburgs fans kan se fram emot ytterligare tre år med Veltins (foto: Brauerei Veltins).

Kontraktet ger bland annat Veltins ensamrätt att marknadsföra sig tillsammans med Wolfsburgs lagkapten. Man blir också exklusiv partner till Wolfsburgs framgångsrika damlag. Avtalet ger även Veltins ensamrätt att sälja sina produkter i samband med matcher och alla andra av Wolfsburgs aktiviteter på Volkswagen Arena. Wolfsburgs supportrar kan också se fram emot många erbjudanden från Veltins i samband med sitt favoritlags hemmamatcher.

Veltins är ett av Tysklands största bryggerier och omsatte ungefär 323 miljoner euro 2017. Totalt sålde bryggeriet 2,87 miljoner hektoliter öl och ölblandningar förra året. Marknadsföringsbudgeten ligger uppskattningsvis på 37 miljoner euro. I produktportföljen finns bland annat flaggskeppet Veltins Pilsener och blandningen Veltins Radler, som båda också finns i alkoholfria varianter. Under varumärket Grevensteiner marknadsför bryggeriet mer traditionella ölstilar, som landbier.