Bitburger-Kontor Gruppe förvärvar trettio procent av öldistributören Brausturm-Bierverlag i Hamburg. Målet är bättre distribution av Bitburgers craft-märken.

Bitburger-Kontor Gruppe är ett helägt dotterbolag till Bitburger Braugruppe medan Brausturm-Bierverlag är en ledande återförsäljare av hantverksöl och traditionella ölspecialiteter. De sistnämnda äger även ölbutiken Beyond Beer i Hamburg. Tillsammans drog de två bolagen in cirka 2,9 miljoner euro 2018, varav Beyond Beer stod för 457 000 euro. Innan Bitburgers entré har de två bolagen Brausturm GmbH och Beyond Beer GmbH dock slagits samman till ett bolag.

Brausturm tar över distributionen av craft-märket Craftwerk (foto: Bitburger Braugruppe).

Enligt Brausturms vd Maximilian Marner blir marknaden för hantverksöl allt större och mer krävande. Därför behöver man stöd av en större aktör, som kan bidra med kapital så att Brausturm kan fortsätta växa. Att valet föll på ett tyskt, familjeägt bryggeri var en medveten strategi för att Brausturm ska kunna fortsätta arbeta och utvecklas som ett självständigt företag. Bitburgers erfarenhet av logistik i stor skala kommer dock göra Brausturm bättre och mer flexibelt. I utbyte kommer Brausturm distribuera och stödja Bitburger i arbetet med att utveckla craft-märkena Craftwerk och Licher Hessenquell.

Brausturm-Bierverlag grundades i Hamburg 2014 av Maximilian Marner och Ronald Siemsglüss. I dag har företaget 900 kunder inom grossist- och detaljhandel samt restaurangbranschen i Tyskland och övriga Europa. I sortimentet finns över 1 000 produkter, från standardpilsner till exklusiva hantverksöl. Bitburger-Kontor Gruppe är en av Tysklands ledande partner- och investmentbolag för dryckesindustrin. Företaget grundades 2002 av Bitburger Braugruppe och levererar dagligen ett stort utbud av öl, läsk och vin till sina drygt 9 000 kunder.