Två kända Düsseldorfnamn fortsätter en lång resa tillsammans. Den klassiska fotbollsklubben Fortuna har tecknat ett fortsatt samarbetsavtal med Privatbrauerei Frankenheim.

Privatbrauerei Frankenheim har varit samarbetspartner till Bundesligalaget Fortuna Düsseldorf i sexton år. När det första avtalet skrevs mellan parterna 2003 spelade Fortuna fortfarande i den tyska fjärdedivisionen. Sedan dess har Frankenheim Alt varit lagets officiella öl och nu blir bryggeriet även officiell ”teampartner”. Med det nya avtalet kommer Frankenheim Alt fortsatt serveras under alla Fortunas evenemang, även sådana som inte är direkt kopplade till matcherna.

Christian Koke från Fortuna och Ulrich Amedick från Frankenheim skålar för fortsatt samarbete (foto: Warsteiner Brauerei).

Framöver kommer Fortuna också förlägga fler pressträffar och autografskrivartillfällen på restauranger där Frankenheim Alt serveras och dit klubbens fans ofta söker sig. Det två parterna kommer också ta fram gemensamma supportersouvenirer, som bland annat följer med vid köp av flerpack öl. Det kan till exempel handla om ölglas eller halsdukar.

Frankenheims rötter hittar vi 1873, då Heinrich Frankenheim grundade sitt bryggeri i Düsseldorf. 2005 togs verksamheten över av Warsteiner och fyra år senare stängdes bryggeriet i Neuss-Holzheim. Sedan dess är Frankenheim bara ett varumärke i den stora koncernen.