Den tyska dryckesindustrins hederspris går i år till Erdinger Weissbräus ägare och styrelseordförande Werner Brombach. Han får priset för att han förvandlat ett litet lokalt bryggeri till ett av de största i Tyskland.

79-årige Werner Brombach kunde själv inte närvara vid prisceremonin, utan medverkade via länk från sin semesterbostad på Hawaii. Priset togs istället emot av Josef Westermeier, försäljningschef på Erdinger Weissbräu. Under prisutdelningen i Frankfurt i november hölls ett också ett tal till Brombachs ära av Michael Weiss, delägare i Meckatzer Löwenbräu och tidigare ordförande för den bayerska bryggeriorganisationen Bayerischer Brauerbund.

Werner Brombach får den tyska dryckesindustrins hedersutmärkelse 2019.
(Foto: Erdinger Weissbräu)

Den tyska dryckesindustrins hederpris delades i år ut för tredje gången. Det ges till personer som har bidragit till dryckesbranschen på ett utmärkande sätt. Varje år får framstående representanter för industrin nominera de personer som de tycker har gjort störst intryck. Den som får flest omnämnanden är i regel den som får utmärkelsen.

Erdinger Weissbräu grundades 1886 och är det största familjeägda veteölsbryggeriet i Tyskland. Förra året producerade man 1,8 miljoner hektoliter öl och exporterade till mer än nittio länder. All bryggning sker i staden Erding, som ligger drygt 3,5 mil nordost om München.