Vinnarna av årets European Beer Star presenterades under branschmässan Braubeviale i Nürnberg i november. Bland rekordhöga 2 483 deltagande öl blev det Brauhaus Riegele som vann konsumenternas pris.

Det blev ölet Augustus 8 från Brauhaus Riegele som vann guld i kategorin ”Konsumenternas favorit 2019”. Därmed blev det också det bästa ölet totalt i årets European Beer Star som avgjordes under Braubeviale i Nürnberg, årets viktigaste mässa för dryckesindustrin. Ölet från Augsburg vann först guld i kategorin ”Mörk weizenbock i sydtysk stil” och ställdes sedan mot övriga vinnare i de 67 olika kategorierna i en match om titeln för tävlingens bästa öl.

Augustus 8 från Brahaus Riegele vann konsumenternas hjärtan.
(Foto: Olutkellari blog)

Priset för konsumenternas favoritöl togs emot av Riegeles bryggmästare Frank Müller och bryggeriets tidigare vd Sebastian Priller-Riegele, som nyligen lämnat över styret till sin son – den 28 generationen bryggare i släkten. Augustus 8 är ett halvmörkt öl med fruktig smak och åtta procent alkohol, som bryggs med Riegeles tvådelade mäskningsprocess. Brauhaus Riegele har vunnit 39 priser i European Beer Star sedan 2004. Silvermedalj i årets ”Konsumenternas favorit” fick Selva Sour från itailenska Birra dell‘Eremo, medan bronset tilldelades Averbode Abdijbier från Brouwerij Huyghe i Belgien.