Fürstenberg Brauerei växte kraftigt under 2019. Totalt ökade produktionen med fem procent för bryggeriet i Donaueschingen. Bäst gick det för bryggeriets flaggskepp.

Under 2019 lyckades Fürstenberg Brauerei öka sin marknadsandel rejält i sin hemstat Baden-Württemberg. Försäljningen av flaggskeppsölet Fürstenberg Premium Pilsener ökade med 5,2 procent, vilket är det bästa resultatet på tio år enligt bryggeriets vd Georg Schwende. Totalt ökade nettoomsättningen med 2,2 procent jämfört med året innan.

Georg Schwende skålar för förra årets resultat och ser fram emot 2020 (foto: pressbild).

Utvecklingen för nyare produkter som Fürstenberg Natur Radler var också mycket positiv; försäljningen ökade med 31 procent. På två år har drycken blivit den bäst säljande ölblandningen i Baden-Württemberg. Natur Radler Grapefruit, som började säljas i maj 2019, har också gått bra och överträffat förväntningarna. Den alkoholfria Fürstenberg Pilsener 0.0% har i sin tur ökat med 3,4 procent.

Georg Schwende ser också ljust på utvecklingen för 2020. Under året kommer det vara fullt fokus på Fürstenberg Pilsener, som fyller 125 år och därmed är den äldsta pilsnern i Baden-Württemberg. Jubileet kommer att uppmärksammas på flera sätt under året. Fürstenberg står dock även inför samma utmaningar som resten av bryggeriindustrin, som brist på utbildad arbetskraft, stegrande löner, högre råvarupriser och flaskhalsar inom logistiken.