På grund av coronapandemin är alla restauranger stängda i Tyskland och i dagsläget är det ingen som vet när de öppnar igen. Paulaner tar nu ett initiativ för att underlätta för sina partnerföretag när omstarten väl sker.

För varje back öl som Paulaner Braugruppe säljer i butik under maj och juni kommer företaget skänka en liter öl gratis till sina partner inom restaurangbranschen. Detta gäller köp av öl med och utan alkohol samt ölblandningar. Redan i april stoppade Paulaner in en miljon liter öl i den nystartade ölfonden. Det innebär att Paulaners partnerföretag kommer att få dela på upp till fyra miljoner liter öl när de öppnar upp igen efter coronakrisen. Ölet kommer att fördelas proportionerligt utifrån förra årets försäljningssiffror.

Paulaner testar nya grepp för att hjälpa till i coronatider (foto: Sandra Steh).

Kampanjen innebär också att alla tyska ölälskare nu har möjlighet att stödja restaurangbranschen genom sina inköp. Flera av Paulaner Bragruppes ölmärken och dotterbolag deltar i kampanjen. Förutom Paulaner går det lika bra att köpa öl från Hacker-Pschorr, Fürstenberg, Chiemseer, Auer Bräu, Thurn und Taxis, Hoepfner och Schmucker. Kampanjen kommer att marknadsföras i butikerna, men även uppmärksammas i radioreklam, tidningsannonser och i sociala medier.

Paulaner Brauerei är ett av de klassiska och största bryggerierna i München. Bryggeriet startade 1634 och tillhör numera Paulaner Braugruppe. Det familjeägda bryggeriet sysselsätter ungefär 900 personer och exporterar sina öl till cirka åttio länder världen över.