Efter fjolårets framgångsrika samarbete kring Viking Kölsch gör nu Mikkeller åter gemensam sak med Kölnbryggeriet Gaffel. Resultatet är en kölsch speciellt gjord för danskarna.

Mikkeller Kölsch är skapad under överseende av Mikkel Borg Bjergsø, grundare av det danska fantombryggeriet Mikkeller, och Reiner Radke, bryggmästare på  Privatbrauerei Gaffel. Det överjästa ölet är bryggt i enlighet med den så kallade kölsch-konventionen, Kölns egen renhetslag. Ölstilen kölsch är sedan 1998 skyddad av EU både vad gäller stil och geografiskt ursprung. Det betyder att ölstilen måste bryggas i Köln med omnejd för att få kallas kölsch.

Mikkeller Kölsch är bryggt i enlighet med kölsch-konventionen (foto: Privatbrauerei Gaffel).

Sedan 2006 har Mikkeller utvecklat mer än 2 000 olika ölsorter, som bryggts av samarbetsbryggerier över hela världen. Sedan några år tillbaka har danskarna även ett eget bryggeri i San Diego. Mikkeller säljer öl till femtio länder och har egna barer på tre kontinenter. Mikkeller Kölsch finns tillgängligt i 50- och 33-centlitersburkar samt på 30-litersfat. Det säljs i Mikkellers webbshop, i butik i Danmark och på Mikkellers barer världen över.

Fakta Mikkeller Kölsch
Alkoholstyrka: 4,9 %
Beska: 18 IBU
Malt: Pilsnermalt
Humle: Hallertau Tradition