Cölner Hofbräu Früh har avsatt två euro per 100 sålda liter flasköl för att rädda Kölns barer, kaféer, brygghus, klubbar och restauranger. I veckan överlämnade bryggeriet en check till två av stadens branschorganisationer.

Under mottot “Vi håller ihop” har Cölner Hofbräu Früh de senaste veckorna samlat in två euro per 100 sålda liter flasköl för att stötta Kölns uteställen under coronakrisen. Totalt fick man ihop 18 290 euro, som nu fördelats på de två branschorganisationerna IG Kölner Gastro och Klubkomm. För Frühs försäljnings- och marknadschef Dirk Heisterkamp handlar det inte om ett marknadsföringsjippo: ”Från den första stunden med coronaviruset var det vår plikt att göra något”, säger han i ett pressuttalande. Han passar också på att tacka alla kölschdrickare, som med sina inköp bidragit till att upprätthålla ett varierat utbud bland Kölns restauranger och andra uteställen.

Dirk Heisterkamp överlämnade checkarna till Philipp Treudt, grundare och styrelseledamot i såväl Klubkomm som IG Kölner Gastro (foto: Cölner Hofbräu Früh).

Klubkomm är branschorganisationen för Kölns nattklubbar och festfixare. Bland de cirka 100 medlemmarna finns arrangörer, DJ:ar, barer och nattklubbar. Organisationens stöttar medlemmarna genom nätverk, kunskaps- och informationsutbyte samt olika samarbetsprojekt. IG Kölner Gastro samlar i sin tur Kölns restauranger, pubar och barer. Man ägnar sig bland annat åt påverkansarbete, för att försöka påverka politiken och utformningen av lagar och regler. Medlemmarna kan också utbyta idéer och dra nytta av varandras kunskaper genom olika nätverk.

Cölner Hofbräu Früh grundades 1904 av Peter Joseph Früh och är med sina 400 000 hektoliter det tredje största kölsch-bryggeriet. Tillägget Hofbräu i namnet har att göra med bryggeriets ursprungliga placering på adressen Hof 12 i närheten av Kölnerdomen.