Privatbrauerei Gaffel skänker desinficerande handgel till flera sociala verksamheter. På bryggeriets Facebook-sida kan besökarna föreslå vilka verksamheter som bör få handgel och varför.

Privatbrauerei Gaffel har bidragit med den alkohol som krävs för att tillverka handgelen. Alkoholen kommer från avalkoholiseringsprocessen av Gaffel Kölsch. Alkohol, eller etanol, är som bekant grundingrediens i alla antiseptiska vätskor. Den desinficerande handgel som produceras av Gaffels etanol tar bort mer än 99 procent av alla virus och bakterier.

Gaffel skänker bort handgel till sociala verksamheter (foto: Privatbrauerei Gaffel).

Genom denna kampanj vill Gaffel tacka alla anställda och frivilliga inom vården för deras insatser under coronapandemin. Det är också ett sätt för bryggeriet att aktivt medverka till att bekämpa viruset, säger Thomas Deloy, marknadsföringschef på Privatbrauerei Gaffel. Sammanlagt är det elva sociala verksamheter som vardera kommer att få 300 tuber à 50 milliliter. Handgelen finns inte att köpa i butik.

Redan 1302 fanns det ett bryggeri på platsen där Privatbrauerei Gaffel nu huserar. Efter att ha legat nere återöppnades det igen 1822 av Gottfried Joseph Schumacher, under namnet Zum Brüsseler Hof. Under en period drevs stället enbart som restaurang, innan bröderna Becker tog över 1908 och startade dagens bryggeri under namnet Gaffel. I dag producerar bryggeriet cirka 480 000 hektoliter öl.