Bland världens fyrtio största bryggerigrupper finns sju tyska. Det visar sammanställningen Hopfen 2019/2020 från Barth Haas Group.

Tysklands största bryggerikoncern är Radeberger Gruppe, som med en försäljning på 11,6 miljoner hektoliter 2019 hamnar på plats 23 i världen. TCB Beverages återfinns på plats 24 med 9,1 miljoner hektoliter. Därefter följer Oettinger på plats 28 (8,0 miljoner hektoliter), Bitburger Braugruppe på plats 30 (6,5 miljoner hektoliter), Krombacher på plats 31 (6,3 miljoner hektoliter), Paulaner Brauereigruppe på plats 32 (6,0 miljoner hektoliter) och Warsteiner Gruppe på plats 38 (3,9 miljoner hektoliter).

Radeberger är Tysklands största och världens 23:e största bryggerikoncern (foto: Radeberger Gruppe).

Världens fyra största bryggerikoncerner, AB Inbev, Heineken, China Resources Snow Breweries och Carlsberg, står för mer än hälften av världens totala ölproduktion. Förra året producerade deras bryggerier sammanlagt 1 723 miljoner hektoliter öl, vilket är en ökning med 0,8 procent från året innan. Den totala ölproduktionen i världen ökade med nio miljoner hektoliter till 1 913 miljoner hektoliter 2019. Tyskland är fortfarande världens femte största ölproducerande land efter Kina, USA, Brasilien och Mexiko.

Barth Haas Group är ett familjeägt humleföretag med verksamhet över hela världen. Företaget erbjuder ett brett utbud av humlesorter, humleprodukter och tjänster riktade mot bryggerier. Förutom kvalitet och produktsäkerhet, är smak och inspiration det viktigaste för Barth Haas. Man har bland annat tagit fram Hopsessed, en särskild vokabulär för att beskriva olika humlesorters smak och doft. Företaget tar även fram nya ölrecept samt arrangerar seminarier och andra evenemang.