På grund av coronapandemin tvingades tyska uteställen hålla stängt i flera veckor. När de nu har öppnat igen vill Schneider Weisse ge dem en hjälpande hand genom att erbjuda sina kunder gratis öl vid nästa restaurangbesök.

Idén bakom kampanjen är mycket enkel: Den som mellan juni och september köper en back Schneider-öl hos utvalda återförsäljare, kommer att få ett värdebevis som kan bytas in mot två veteöl hos någon av Schneider Weisses cirka 150 partnerrestauranger i Tyskland.

Schneider skänker två öl till alla som köper en hel back under sommaren (foto: Schneider Weisse).

Bryggeriägare Georg Schneider är övertygad om att kampanjen kommer ge positiva effekter. ”Den hjälper återförsäljarna, eftersom kunderna har ytterligare en anledning att köpa en back öl. Den hjälper också till att locka gäster till den i dagsläget ansträngda restaurangbranschen”, säger han. Erbjudandet gäller hos utvalda återförsäljare och krögare. Det marknadsförs genom olika online-kanaler samt via iögonenfallande reklammaterial.