Det kommer att serveras öl från Privatbrauerei Gaffel i minst fem år till på Rheinenergiestadion i Köln. Det står klart sedan kölschbryggeriet förlängt sitt samarbetsavtal med Bundesligaklubben FC Köln.

Privatbrauerei Gaffel har varit exklusiv samarbetspartner till FC Köln sedan 2002. Genom åren har man inte bara stöttat den professionella verksamheten, utan även diverse supporterprojekt. Förutom att leverera drycker till Kölns hemmaarena Rheinenergistadion, bidrar bryggeriet bland annat när matcher visas på storbildsskärm, till olika pop up-restauranger och allehanda medlemskampanjer. Detta kommer nu alltså att fortsätta till åtminstone år 2025.

FC Kölns vd Alexander Wehrle och Gaffels motsvarighet Heinrich Philipp Becker skålar för ytterligare fem års samarbete (foto: P. Brohl).

Restaurangen Gaffel am Dom har dessutom blivit Köln-supportrarnas stamställe innan matcherna. Här har fansen möjlighet att delta i ölprovningar, tävlingar och guidade pubturer innan arenabesöket. Bryggeriet skänker också bort 111 liter Gaffel Kölsch för varje mål som FC Köln gör under säsongen. Efter årets säsong handlar det om 3 108 liter öl, som ska lottas ut i samband med en medlemskampanj efter sommaren.