Den forne stormålvakten Oliver Kahn är nytt ansikte för Paulaners alkoholfria sortiment. Rollen är dock inte helt ny för den legendariske burväktaren.

Redan 2006 medverkade fotbollsmålvakten Oliver Kahn i en prisbelönt reklamfilm för Paulaner, tillsammans med sportkommentatorn Waldemar Hartmann. Filmen spelades bland annat in i Paulaners ölträdgård i München. Det var lämpligt nog också på samma plats som Paulaner i förra veckan spelade in en ny reklamfilm, med den gamle VM-målvakten som talesman för bryggeriets alkoholfria öl.

Den förre stormålvakten Oliver Kahn marknadsför Paulaners alkoholfria öl (foto: Paulaner).

Paulaner har sedan lång tid tillbaka ett samarbete med storklubben FC Bayern München, där Oliver Kahn numera är styrelseledamot. Den nya reklamfilmen skulle egentligen ha spelats in med tre spelare ur FC Bayerns nuvarande trupp, men coronapandemin satte stopp för de planerna. Erbjudandet gick i stället till Kahn, som tackade ja utan att tveka, trots att reklamjobb inte direkt ingår i hans roll som styrelsemedlem.

Den nu 51-årige Oliver Kahn inledde sin seniorkarriär i Karlsruher SC 1987. 1994 värvades han av FC Bayern, där det totalt blev 429 Bundesligamatcher. Mellan 1993 och 2006 hann Kahn också spela 86 landskamper för Tyskland, vilket bland annat resulterade i såväl EM-guld (1996) som VM-silver (2002) och VM-brons (2006). På meritlistan finns också åtta Bundesligatitlar, sex tyska cuptitlar samt en vinst vardera i Champions League (2001) och Uefacupen (1996).