75 personer sitter i karantän och arton har konstaterats smittade med coronaviruset efter ett besök på en bryggerikrog i Berlinstadsdelen Neukölln. De lokala hälsomyndigheterna letar efter ytterligare 41 personer som kan vara smittade.

Någon gång mellan den 16 och 18 juli har flera personer blivit smittade med coronaviruset på bryggerikrogen Brauhaus Neulich på Selchower Strasse i stadsdelen Neukölln. Hittills har arton personer konstaterats bära på viruset, medan 68 andra gäster samt sju anställda har satts i karantän. Hälsomyndigheterna letar fortfarande efter 41 personer som besökt krogen de aktuella dagarna, men som inte fyllt i de obligatoriska kontaktformulären på rätt sätt. Risken finns att dessa personer har smittat andra människor under tiden efter krogbesöket.

Minst arton personer har smittats med coronaviruset efter ett besök på Brauhaus Neulich i Berlin (foto: Nina Anika Klotz/Hopfenhelden).

Enligt gällande smittskyddsregler måste alla krögare upprätta besökslistor med kontaktuppgifter till alla som besöker krogen. På listorna ska gästerna fylla i sitt fullständiga namn, telefonnummer, hemadress eller e-postadress samt tiden för besöket. Informationen måste sparas i fyra veckor och på begäran lämnas över till hälsomyndigheterna. Så sent som i förra veckan avslöjades det att tretton personer blivit smittade med coronaviruset på en bar vid Alexanderplatz. Även i detta fall var kontaktlistorna ofullständigt eller fel ifyllda, rapporterar Berliner Zeitung.