Det regionala ölmärket Paderborner Gold och flera öl från Warsteiner kommer att serveras under Paderborns festivaler under många år framöver.

Invånarna i Paderborn i Nordrhein-Westfalen föredrar att dricka lokalt. Under flera årtionden har den regionalt sålda pilsnern Paderborner Gold varit förstahandsvalet under stadens festivaler. Ölet bryggs av det lokala bryggeriet Paderborner Brauerei, som ägs av Warsteiner Gruppe. Den stora ölkoncernen kommer framgent även att leverera Warsteiner Herb Alkoholfrei samt öl från König Ludwig Schlossbrauerei till det sextiotal folkfester som planeras i Paderborn de kommande åren.

Det lokala favoritölet Paderborner Gold kommer att serveras på stadens folkfester flera år framåt (foto: Jazzclub Paderborn).

Warsteiner har nämligen förlängt sitt serverings- och sponsringsavtal med staden Paderborn för flera år framåt. Bland de planerade folkfesterna märks främst den stora Libori, som inte minst tack vare sin spektakulära ölfontän betraktas som en höjdpunkt i trakten. Nästa år firar festen dessutom femtioårsjubileum. Warsteiner har länge arbetat som partnerföretag till flera folkfester, föreningar, restauranger och underhållare i Paderborn med omnejd.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår förutom Paderborner Brauerei även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim, Isenbeck och Weissenburg. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.