Kändisarnas favoritrestaurang i München, Asam Schlössl, öppnar igen efter en större renovering. De nya ägarna vill servera förfinad bayersk mat i kombination med grillade specialiteter från de brittiska öarna.

Barockbyggnaden Asam Schlössl på Thalkirchen i München är en juvel bland Augustiner Bräus egendomar. Huset är uppkallat efter byggmästaren Cosmas Damian Asam, som köpte fastigheten 1724. 1992 togs huset över av Augustiner Bräu, som gjorde om byggnaden till en restaurang. Under 26 år drevs den av Birgit Netzle, som förvandlade stället till en kändiskrog. Den omfattande renovering som inleddes efter hennes pension 2019 är nu klar och restaurangen är redo för sina nya ägare.

Shane och Barbara McMahon tar över Augustiners kändiskrog Asam Schlössl (foto: Shane’s Restaurant).

Asam Schlössl tas nu över av krögarparet Shane och Barbara McMahon. De är redan kända bland Münchens finsmakare genom den exklusiva restaurangen Shane’s Restaurant på Geyerstrasse, som paret nu gör sig av med för att i stället satsa på sitt nya projekt. McMahons ambition är att förfina det bayerska köket och komplettera det med grillade stekar, framför allt från köttraserna Angus och Hereford. Shane McMahon kallar konceptet för bayerskt-irländskt. Restaurangen kommer också servera en specialgjord Asam-tårta med crème bavaroise och apelsin. Den har tagits fram av husets konditor Lilli Hauser, som bland annat ståtar med en andraplats i konditor-VM.