Allt fler tyska bryggerier ger sig in i cannabisbranschen. Senast i raden är Bitburger som genom sitt holdingbolag Bitburger Ventures har investerat i det Berlinbaserade startup-företaget Sanity Group.

Bakom det nystartade cannabisföretaget Sanity Group står Finn Hansel och Fabian Friede. Enligt Getränke Zeitung går Bitburger Ventures in med ett ”medelstort, ensiffrigt miljonbelopp” (i euro) i företaget. Därmed gör man samma sak som flera andra företag redan gjort. Investerare som Holtzbrinck Ventures, Cherry Ventures, TQ Ventures och Calyx har nyligen gått in med cirka tjugo miljoner euro i Sanity Group. Andra investerare är Vayamed (tidigare Sanatio Pharma), Vaay och kosmetikföretaget This Place.

Allt fler tyska bryggerier investerar i den växande cannabisbranschen (foto: Shutterstock).

Sedan tidigare har flera av Bitburgers bryggerikonkurrenter upptäckt de lukrativa möjligheter som cannabissegmentet erbjuder. Krombacher har till exempel investerat i Demecan, ett av de företag som har tillstånd att odla medicinsk cannabis i Tyskland. Användande av cannabis i medicinskt syfte har varit lagligt i Tyskland sedan 2017. Landet är i dag världens tredje största marknad för lagliga cannabisrelaterade produkter efter USA och Kanada. Det är dock fortfarande olagligt att använda cannabis för ”rekreation”, men det är få som fälls för innehav av mindre mängder.