För tredje gången har Oettinger Brauerei utsetts till en av de bästa sociala arbetsgivarna i Tyskland. Det visar en årlig undersökning gjord av tidningen Wirtschaftswoche och analysföretaget Service Value.

I undersökningen betygssattes 2 138 av de största tyska företagen efter en skala på ett till fem. Det som låg till grund för betygen var dock inte försäljningssiffror, marknadsandelar eller vinster, utan sådant som företagets sociala ansvar och åtaganden. De tusen bästa företagen tilldelades titeln ”Arbetsgivare med högst värde för det allmänna bästa”. Oettinger Brauerei kom här på en hedrande 141 plats med det högsta betyget ”mycket högt värde för det allmänna bästa”.

Oettinger har för tredje gången utsetts till en av Tysklands bästa sociala arbetsgivare (foto: Oettinger Brauerei).

Oettingers vd och delägare Pia Kollmar säger att hon är särskilt nöjd med att bryggeriet fått utmärkelsen flera gånger, eftersom det bekräftar att deras långsiktiga sociala arbete fungerar. Hon lyfter särskilt fram det utvecklingsprogram som startade 2014 för de anställda. Inom ramen för detta avsätts 2 500 euro per kvartal och bryggerianläggning, med vilka företaget belönar de anställdas engagemang i ideellt arbete. Pengarna går till de föreningar, projekt och organisationer som de anställda föreslår.

Vid sidan av detta satsar Oettinger också mycket på yrkesutbildningar. Grundtanken är att den som vill få kvalificerad personal i framtiden måste satsa på att utbilda dagens unga generation. Därför erbjuder bryggeriet praktiska utbildningar inom bland annat produktions- och kvalitetssäkring, logistik, underhåll samt försäljning. Att Oettingers utbildningar håller hög kvalitet bekräftades i början av 2020 av Schwabens industri- och handelskammare IHK.