Efter att framgångsrikt ha testat sina nya produkter utökar nu Bitburger sitt sortiment med två varianter av äppelcider. Framför allt räknar man med att attrahera de yngre konsumenterna.

Bitburgers nya äppelcider har en fruktig och mild smak, med en alkoholhalt på 5,3 procent. Vid sidan av denna lanseras även en cola- och ciderblandning, även den med en frisk fruktighet. Här hamnar alkoholhalten på måttliga 4,3 procent. Båda varianterna kommer att säljas i halvlitersburkar i butik. Målgruppen är främst unga tyskar, som allt oftare väljer ett alternativ till öl. Globalt är cider den dryckeskategori som växer snabbast och är i regel, vid sidan av just öl, den enda dryck som serveras direkt från fat på restauranger och barer.

Bitburger hoppas att den nylanserade äppelcidern ska attrahera en yngre målgrupp (foto: Bitburger Braugruppe).

Bitburger har utvecklat sin cider i nära samarbete med äppelvintillverkaren Kelterei Heil i Taunus. Det familjeägda företaget drivs i dag av tredje generationen och är känt över hela Tyskland för sina fina äppelviner och -juicer. De tillverkar också den cider som sedan buteljeras på Bitburgers anläggning. Enligt de två samarbetspartnerna delar Kelterei Heil och Bitburger många grundvärderingar, inte minst när det gäller synen på hur man skapar bästa möjliga kvalitet och smak.