Alkoholfria öl vinner alltmer mark i Tyskland. Nästa bryggeri att haka på trenden blir huvudstadens eget Berliner Kindl som lanserar en ny variant av sitt mest populära öl.

Under de senaste tio åren har produktionen av alkoholfri öl nästan fördubblats i Tyskland. I dagsläget finns det ungefär 700 alkoholfria ölsorter, som tillsammans står för cirka sju procent av den totala ölförsäljningen i landet. Det senaste tillskottet heter Berliner Kindl Jubiläums Pilsener Alkoholfrei – en alkoholfri variant av Berliner Kindls mest kända produkt.

Jubiläums Pilsener Alkoholfrei är det första alkoholfria ölet från Berliner Kindl (foto: Berliner-Kindl-Schultheiss).

De första backarna kommer att levereras i slutet av februari och innehålla tjugo halvlitersflaskor för handeln eller 24 stycken 33-centilitersflaskor för restaurangbranschen. I samband med försäljningsstarten drar bryggeriet också igång en intensiv marknadsföringskampanj i Berlin och Brandenburg samt via aktiviteter i sociala medier.

Berliner Kindl är ett ölmärke från Berliner-Kindl-Schultheiss-bryggeriet, som ingår i Radeberger Gruppe. Märket har sitt ursprung i Vereinsbrauerei Berliner Gastwirtte zu Berlin AG, som grundades 1872 i Rixdorf. 1910 ändrades namnet till Berliner Kindl Brauerei-Aktiengesellschaft. I dag är Berliner Kindl Jubiläums Pilsener bryggeriets mest kända produkt. I mars lanserar man även en ny berliner weisse med körsbär i form av Berliner Kindl Weisse Kirsche.