Restaurangen Zum Spöckmeier får ny ledning i slutet av året. Då tas det traditionsrika matstället i Münchens Altstadt över av Arabella Schörghuber och Ramona Pongratz. Men först väntar en rejäl renovering.

Zum Spöckmeier är en lika självklar del av München som den mäktiga Frauenkirche. Ända sedan 1450-talet har stadsborna begett sig till Rosenstrasse i närheten av Marienplatz för att släcka törsten och fylla magen. Restaurangens nuvarande byggnad uppfördes 1972 och genomgår nu omfattande och välbehövlig renovering. När dessa är klara mot slutet av året vankas det storstilad nyöppning av Zum Spöckmeier under ny ledning i form av Arabella Schörghuber och hennes dotter Ramona Pongratz.

Arabella Schörghuber tar hjälp av barnen Alex och Ramona för att driva Zum Spöckmeier (foto: Abendzeitung München).

Fram till nu har mor-dotter-duon ägt och drivit restaurangen Grünwalder Einkehr i Münchenförorten Grünwald. Den är nu såld och de två kan helt ägna sig åt sitt nya projekt, där de även får sällskap av Arabella Schörghubers son Alex. Deras mål är att göra Zum Spöckmeier till en självklar mötesplats för stadens invånare, men även för gäster från andra delar av världen. För att locka en yngre målgrupp kommer restaurangen också få en något modernare touch. Något datum för nyöppningen är dock ännu inte bestämt.