Efter att ha lagrats på franska vinfat i tre år är Westheimer Brauereis nya ölwhisky färdig för marknaden. Drycken innehåller lokala råvaror och framtagen med lokala amatördestillerare.

Tillsammans med några whiskyentusiaster från Bad Wünnenbergs hembygdsförening har Westheimer Brauerei tagit fram en singelmaltwhisky, som fått mogna i tre år på franska vinfat. Basen utgörs av bryggeriets bästa brygg- och specialmalt, som tillsammans med ekfaten ger den alkoholstinna drycken en unik karaktär. Faten har tidigare innehållet Bordeauxvin, vilket också märks i smaken. Den gyllene whiskyn sägs ha en rund kropp, med tydliga toner av trä och honung och en svag antydan av det röda vinet.

Westheimer Brauerei och den lokala hembygdsföreningen har tagit fram en ölwhisky tillsammans (foto: Westheimer Brauerei).

Enligt bryggmästare Jörg Tolzmann är hantverket och att skapa något av högsta kvalitet det som står i centrum för Westheimer. Man väljer alla ingredienser med omsorg och lägger ner mycket tid på sina traditionella bryggmetoder. Detta blev också familjen Klinke från hembygdsföreningen varse när de hjälpte till med destilleringen. Resultatet lär vara en på det hela taget smakfull, fatlagrad whisky med en alkoholhalt på fyrtio procent. Detta var tredje gången som Westheimer Brauerei och Bad Wünnenbergs hembygdsförening tog fram en whisky baserad på lokala råvaror, med syfte att lyfta fram och bevara det som den regionala kulturen erbjuder.