Tyskarnas intresse för att vaccinera sig mot covid-19 sjunker. För att råda bot på detta tar vårdgivarna till nya grepp. I distriktet Olpe/Attendorn i Nordrhein-Westfalen lockar man till exempel med blåsmusik, kringlor och alkoholfri öl.

Vaccinationscentralen i Olpe/Attendorn i östra Nordrhein-Westfalen har under längre tid använt sig av okonventionella knep för att få befolkningen att vaccinera sig mot covid-19. Till exempel har man anlitat en diskjockey för att attrahera de yngre målgrupperna. Nästa steg blir att arrangera spelningar med liveband.

Tyska vårdgivare tar till nya grepp för att få folk att vaccinera sig mot covid-19 (foto: Pixabay).

En söndag i mitten av juli bjöd man dessutom in till en ”morgonöl med stick”. Mellan klockan 11.00 och 13.00 kunde de som ville vaccinera sig njuta av såväl blåsmusik som kringlor (brezel) och alkoholfri öl. Alla som var äldre än tolv år kunde vaccinera sig utan föranmälan. Totalt var det 147 personer som nappade på erbjudandet, vilket är fler än det brukar vara på söndagar, rapporterar The Epoch Times.

Arrangemanget i Olpe/Attendorn är ett svar på beslutsfattarnas önskan om att så stor del av den tyska befolkningen som möjligt ska vaccinera sig. Bayerns ministerpresident Markus Söder har tidigare föreslagit att man ska sätta upp vaccinationscentraler utanför större restauranger. Karl Lauterbach, socialdemokratisk förbundsdagsledamot, talar sig i sin tur varm för att vaccination ska erbjudas i anslutning till nattklubbar och liknande.