C. & A. Veltins presenterar ett nytt öl under sitt specialmärke Grevensteiner. Den mörka Grevensteiner Dunkles Bockbier är det första säsongsölet i den populära ölfamiljen.

Hösttid är bockölstid, det är sedan gammalt. Veltins tar också fasta på detta genom att lansera Grevensteiner Dunkles Bockbier – ett mörkt bocköl med en alkoholhalt på 6,8 procent. Med sin lite högre alkoholstyrka och krämigt maltiga smak står det ut från de andra ölen från specialölsmärket Grevensteiner.

Grevensteiner Dunkles Bockbier är den första säsongsbetonade produkten i den populära ölfamiljen (foto: C. & A. Veltins).

Ölet har en djup mahognyfärg och är aningen grumligt. Doften är fruktig med antydningar av färsk aprikos och en aning honung och karamell. I smaken återfinns en maltig sötma, som avslutas med lätt humlebeska och lite värme från alkoholen. Grevensteiner Dunkles Bockbier säljs i Tyskland under en begränsad tid med start i september och kommer i så kallade ”Steinie”-flaskor om 33-centiliter, enligt ett pressmeddelande publicerat på About Drinks.

C. & A. Veltins är en av Tysklands största bryggerikoncerner. 2020 producerade man 2,94 miljoner hektoliter öl och omsatte cirka 342 miljoner euro. Under namnet Veltins marknadsför man bland annat flaggskeppet Veltins Pilsener samt flera andra öl, ölblandningar och alkoholfria drycker. Under varumärket Grevensteiner säljer man standardsorterna Original Landbier, Natur-Radler och Naturtrübes Helles. Tillsammans såldes dessa tre sorter i 244 500 hektoliter under 2020 – en ökning med 1,3 procent från året innan. De kompletteras ibland av mer tillfälliga produkter.