Kort efter humleskörden kommer Bitburger med ett öl som släpps i begränsad mängd. Bitburger Grünhopfenbier är bryggt med nyskördade kottar från Cascadehumle som odlats av Hopfenhof Dick i södra Eifels nationalpark.

Det speciella med Bitburgers Grünhopfenbier är att det bara kan bryggas en gång om året, direkt efter humleskörden. Hur smaken blir styrs till stor del av de förutsättningar som humlen har växt och mognat i, vilket ger den en unik karaktär varje år. Humlen har med omsorg valts ut av bryggarna vid Bitburgers experimentbryggeri och humleodlarna vid Hopfenhof Dick. Nyskördad humle måste tas om hand direkt för att inte förlora doft och smak. Årets öl har en kryddig, frisk smak och en alkoholhalt på 4,1 procent. Det finns endast att köpa i Bitburgers webbshop, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Bitburger Grünhopfenbier bryggs med nyskördad Cascadehumle (foto: Bitburger).

Bitburgers experimentbryggeri har funnits sedan 1990 och är en viktig del i bryggerikoncernens kvalitetsarbete. Trots sin ålder är anläggningen fortfarande en av de modernaste och största i sitt slag. Ända sedan starten har Bitburger använt experimentbryggeriet för att ta fram ovanliga och internationella ölstilar, liksom öl med nya humle- eller maltsorter. Sedan 2013 har bryggeriet också varit hem för Bitburgers dottermärke Craftwerk Brewing.