Under många år har Riegele Biermanufaktur lanserat ovanliga, spännande och kreativa årgångsöl i serien Magnus. Den sjunde utgåvan är lagrad på träfat och har smak av äpple, persika och kvitten.

2021 års upplaga av årgångsölet Magnus från Riegele Biermanufaktur har fått tillägget Edition Riesling. Bryggmästare Frank Müller och VM-vinnande ölsommelieren Sebastian Priller-Riegele beskriver smak och doft som mångfacetterad och komplex, med gott om fruktighet. Ölet är bryggt med rieslingdruvor, som fått jäsa med en speciell vinjäst från Riegeles egen jästbank. Den något omständliga tillverkningsprocessen ger en perfekt balans mellan fruktighet, malttoner och druvornas särpräglade smak.

Flaskorna till årets utgåva av Riegeles Magnus har försetts med en enkel men ändå elegant etikett (foto: Riegele Biermanufaktur).

Med Magnus 21 Edition Riesling siktar Riegele särskilt på att attrahera de extra hängivna ölkännarna. Ölet tappas på 1 001 flaskor vardera i storlekarna 75 och 33 centiliter. Flaskorna har försetts med en enkel och diskret etikett. 75-centilitersflaskorna säljs dessutom förpackade i en elegant låda. Ölet går att köpa via utvalda återförsäljare och webbshoppar.

Riegele Biermanufaktur är en del av det mångfaldigt prisbelönta Brauhaus Riegele. Det familjeägda bryggeriet från Augsburg grundades 1386 och styrs i dag av Sebastian Priller och Sebastian B. Priller-Riegele. I dagsläget har bryggeriet cirka 130 anställda. Förutom fjorton klassiska ölsorter och årgångsölsserien Magnus, består bryggeriets sortiment även av tio specialöl. Brauhaus Riegele tillverkar dessutom läskklassikern Spezi Original.

Fakta Riegele Magnus 21 Edition Riesling
Alkoholhalt: 11 %
Färg: Ljust grumlig
Jäst: Riegele Weinhefe och Riegele Kulturhefe
Beska: 2 av 10
Dricktemperatur: 6-8 grader Celsius
Kolsyra: Lätt kolsyrad
Passar till: Fisk, skaldjur, sorbet

Källa: About Drinks