Sedan i maj har Krombachers besökscenter fungerat som vaccinationscentral. Redan har 13 000 personer blivit vaccinerade mot covid-19 i lokalerna och ytterligare 6 000 vaccinationer är inplanerade under de kommande veckorna.

Krombacher har bestämt sig för att ta ansvar under coronapandemin. Sedan i maj i år har det i besökscentret Krombacher Erlebniswelt delats ut drygt 13 000 vaccinsprutor mot covid-19. Vaccinationerna sköts av personal från läkarmottagningar i Kreutztalregionen. Förutom att man lånar ut sina lokaler utan kostnad, står Krombacher även för organisatorisk hjälp. Erbjudande om vaccinering går till Krombachers anställda, boende i Krombach, Kreuztal och omgivande områden samt patienter till de läkare som deltar i vaccineringen. Besökarna kan ta sin första, andra eller tredje vaccinspruta och 6 000 ytterligare besök är redan inplanerade.

Sedan i maj har Krombachers besökscenter fungerat som vaccinationscentral (foto: Krombacher Gruppe).

Att skydda sin personal från coronaviruset har haft högsta prioritet för Krombacher ända sedan pandemin startade. Redan tidigt förra året satte man upp ett eget testcenter, där det till dags dato har gjorts drygt 26 000 snabbtester. Tillsammans med ett gott samarbete med lokala läkare, information och en öppen dialog med medarbetarna, har detta bidragit till att ungefär nittio procent av Krombacher Gruppes personal nu är vaccinerad, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal i Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.