Den ljusa ölstilen helles blir allt mer populär. Det tar Warsteiner nu fasta på och lanserar i slutet av februari 2022 sin egen version av bayrarnas favoritdryck. Man gör det dock under ett annat varumärke.

När Warsteiner i vinter lanserar en traditionell bayersk helles gör man det under namnet Oberbräu. Märket har tidigare använts av König Ludwig Schlossbrauerei, som sedan 2001 ingår i Warsteiner Gruppe. I början av november registrerade dock Warsteiner varumärket Oberbräu som sitt eget, för att på så sätt öppna upp möjligheten att lansera nya öl med en bayersk touch. König Ludwig Schlossbrauerei kommer dock fortfarande stå som ”avsändare” på etiketterna.

När Warsteiner lanserar en bayersk helles sker det under varumärket Oberbräu (foto: Warsteiner Gruppe).

Bayersk helles har bryggts under namnet Holzkirchner Oberbräu sedan 1605, men fram till nu har märket varit ganska okänt utanför sin egen region. Inför nylanseringen har den gamla etiketten uppdaterats och gjorts mer stilren. Den innehåller dock fortfarande flera karaktäristiska bayerska inslag, inte minst de blåvita rutorna som återfinns i Bayerns flagga. Med Oberbräu Helles hoppas Warsteiner kunna kapa åt sig en bit av det växande segmentet med klassisk helles och växa på den bayerska marknaden.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim, Isenbeck, Weissenburg och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.

Källa: Getränke News