Trots att Tysklands hårda coronarestriktioner drabbat bryggerinäringen hårt gör Warsteiner ett efter omständigheterna bra resultat 2021. Även om bryggeriet landar på ett litet minus har man ändå haft en bättre utveckling än branschen som helhet.

Warsteiner gör ungefär samma resultat 2021 som året innan; jämfört med 2020 minskade försäljningen endast med 1,1 procent under fjolåret. De nyligen presenterade siffrorna inkluderar såväl inhemsk försäljning som export och omfattar perioden januari till november 2021. Trots Tysklands hårdare coronarestriktioner har Warsteiner utvecklats bättre än marknaden som helhet.

Trots hårda tyska coronarestriktioner gör Warsteiner ett hyfsat resultat 2021 (foto: Warsteiner Gruppe).

Det är framför allt de alkoholfria sorterna som drar upp resultatet. Samtidigt som försäljningen av Warsteiners alkoholhaltiga öl sjönk med 2,4 procent, ökade efterfrågan på de alkoholfria varianterna med 19,7 procent. Exporten gick också bra under fjolåret och ökade med 15,5 procent. Trots att det kunde varit mycket värre, finns det dock ingen anledning att vara nöjda med fjolårets resultat, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim, Isenbeck, Weissenburg och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.