När Systembolaget släpper nytt i tillfälligt sortiment den 18 februari är det bland annat med ett vårligt öl från Berlin.

Fredagen den 18 februari kan älskare av tysk ”craftbier” se fram emot ett bocköl från Berlinbryggeriet Brlo. Det har fått det underfundiga namnet Mybock, vilket med engelskt uttal påminner om stilens tyska namn – Maibock. Det handlar alltså om ett ljust bocköl med rejält humlesting från sorterna Magnum, Tradition, Mandarina Bavaria och Saaz. Maltsorterna är i sin tur pilsner-, Münchener- och Carapils-malt. Tillsammans ger detta ett öl med doft av karamell, malt och blommor. Smaken är kryddigt maltig med viss sötma och blommig humle. Här finns också inslag av karamell, honung, gräs och en aning citrus, som följs av en lång, besk eftersmak med viss sötma.

Berlinbryggeriet Brlo levererar Mybock till Systembolaget den 18 februari (foto: Brlo).

Brlo kommer från det gamla slaviska namnet på Berlin. Bryggeriet grundades 2014 av Katharina Kurz, Christian Laase och Michael Lembke, som är bryggmästare och hjärnan bakom många av Brlos öl. 2016 anslöt sig även kocken Ben Pommer till bryggeriet. Han fungerar numera som vd och ansvarig för Brlos restaurangkoncept, som i dagsläget omfattar Brlo Brwhouse, Brlo im Kadewe och Kaschk by Brlo. Bryggeriet ligger i stadsdelen Kreuzberg.

Fakta Brlo Mybock
Stil: Ljus bocköl
Producent: Brlo Braukunst Berlin
Leverantör: Cask Sweden AB
Alkoholhalt: 6,5 %
Beska: 32 IBU
Förpackning: Flaska, 33 cl
Pris: 19,90 kr (60,30 kr/l)
Antal flaskor i släppet: 45 000 st.