Radebergers försäljning under 2021 ligger i linje med den för året innan. Totalt uppgick fjolårets intäkter till drygt 1,6 miljarder euro. Jämfört med 2019 – året innan coronapandemin – har dock försäljningen minskat med närmare två miljarder euro.

Liksom 2020 präglades 2021 starkt av coronapandemin och dess restriktioner. Under fjolåret uppgick Radeberger Gruppes försäljningsvolym till cirka 11,2 miljoner hektoliter, vilket till och med är lägre än det tidigare bottenrekordet från 2020. Den främst orsaken till detta är den andra stora coronanedstängningen, som bland annat drabbade den viktiga julhandeln. Även försäljningen av alkoholfria drycker minskade, skriver Getränke News.

Radeberger Gruppe redovisar en försäljning på 11,2 miljoner hektoliter under 2021 (foto: Radeberger Gruppe).

För de rikstäckande ölmärkena Radeberger, Jever och Schöfferhofer minskade också försäljningen under 2021, men med hur mycket vill bryggeriet inte avslöja. Störst tapp verkar dock ha drabbat flaggskeppet Radeberger Pilsner, som är starkt beroende av fatölsförsäljningen. Bättre gick det dock för Jever, vars försäljning drogs upp av den alkoholfria Jever Fun. Att veteölsmärket Schöfferhofer tappar under 2021 tillskrivs huvudsakligen den dåliga sommaren och coronarelaterade restriktioner.

Bättre går det för märket Allgäuer Büble, som ökar sin försäljning för tionde året i rad och överträffar alla förväntningar. Däremot har alkoholfria Clausthaler utvecklats sämre än väntat, men inte heller här avslöjas några exakta siffror. Ur-Krostitzer visar en stabil utveckling, medan Berliner Kindl och Berliner Pilsner minskar något. För märket Tucher har det varit extra kännbart med alla inställda evenemang under 2021, inte minst på huvudmarknaden i Nürnbergområdet.

Radeberger Gruppe är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och är en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe. Radebergers produktsortiment består av flera internationella, nationella och regionala ölmärken och alkoholfria drycker. Koncernen har också intressen inom dryckesgrossister, logistikföretag och dryckesåterförsäljare. Under 2021 hade koncernen 6 921 anställda, vilket är 2,3 procent färre än året innan. Fjolårets investeringar uppgick till 99 miljoner euro, vilket är 20,7 procent mer än under 2020.